Home
Calamiteiten
Over Helicon
Collectie risico's
Collectie informatie
Collectiebeheer
Collectie omgeving
Collectie hantering
Nieuws
Contact
MijnHelicon
klik hier om naar
MijnHelicon te gaan
Log in >
AGENDA OVER HELICON
12 en 26 februari 2019
2-daagse instapcursus Beheer en Behoud
De cursus is bedoeld als eerste kennismaking met alle aspecten van Collectiebeheer. Wat doet een Collectiebeheerder nu eigenlijk en uit welke materialen kunnen objecten bestaan? Wat is een risicoanalyse en welke schadefactoren zijn een risico voor de collectie? Deze vragen worden beantwoord tijdens de cursus die als startpunt kan dienen voor meer verdiepende cursussen zoals CHV voor Medewerkers.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 440,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
7 en 21 maart 2019
2-daagse cursus Art handling Intern
Deze cursus spitst zich helemaal toe op het hanteren en transporteren van objecten binnen een gebouw. De risicoanalyse van het object en de omgeving wordt in samenhang met de routeanalyse uitgelegd zodat de deelnemer zich bewust wordt van alle keuzes die gemaakt (moeten) worden voor, tijdens en na een verplaatsing van een object.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 595,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
26 maart 2019
1-daagse cursus Art handling Extern
Als vervolg op de cursus Art Handling Intern bespreken we in deze cursus alle facetten die horen bij een transport buiten het gebouw. Daarbij kunt u denken aan het verpakken en vervoeren van objecten die op transport gaan naar andere musea of instellingen in binnen- of buitenland. 'Wat is de rol van een koerier?' en 'Waar moet ik bij het verpakken rekening mee houden als een object in de vrachtwagen wordt gezet?' zijn vragen die aan bod komen.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 420,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
28 maart en 11 april 2019
2-daagse cursus CHV voor medewerkers
In deze tweedaagse cursus wordt onder andere ingegaan op de werking van het CHV team binnen een instelling, op calamiteiten die je tegen kunt komen en op mogelijke hulpmiddelen en -materialen. Vragen zoals wanneer en hoe evacueer je de collectie en wanneer evacueer je juist niet komen tijdens de cursus aan bod. Ook wordt met een aantal calamiteiten daadwerkelijk geoefend. Het is een praktisch ingestelde cursus met een theoretische achtergrond. Het maken van een risicoanalyse aan de hand van de 10 Schadefactoren leert ons welke handelingen bij een calamiteit noodzakelijk zijn. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 510,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
Missie & visie
Klanten
Referentieprojecten
Cursussen
Agenda
Medewerkers
Vacatures
Producten
Nieuwsbrieven