Home
Calamiteiten
Over Helicon
Collectie risico's
Collectie informatie
Collectiebeheer
Collectie omgeving
Collectie hantering
Nieuws
Contact
MijnHelicon
klik hier om naar
MijnHelicon te gaan
Log in >
AGENDA OVER HELICON
18 april en 16 mei 2019
2-daagse cursus CHV voor medewerkers
In deze tweedaagse cursus wordt onder andere ingegaan op de werking van het CHV team binnen een instelling, op calamiteiten die je tegen kunt komen en op mogelijke hulpmiddelen en -materialen. Vragen zoals wanneer en hoe evacueer je de collectie en wanneer evacueer je juist niet komen tijdens de cursus aan bod. Ook wordt met een aantal calamiteiten daadwerkelijk geoefend. Het is een praktisch ingestelde cursus met een theoretische achtergrond. Het maken van een risicoanalyse aan de hand van de 10 Schadefactoren leert ons welke handelingen bij een calamiteit noodzakelijk zijn. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 525,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
9 en 23 mei 2019
2-daagse cursus CHV voor Coördinatoren
Tijdens deze cursus, die een verdieping biedt op de cursus CHV voor Medewerkers, zoomen we vooral in op de CHV-organisatie: wie speelt welke rol tijdens een bereddering, CHV-plan en een grootschalige calamiteit oefening.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 650,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
14 mei 2019
1-daagse cursus Art handling Extern
Als vervolg op de cursus Art Handling Intern bespreken we in deze cursus alle facetten die horen bij een transport buiten het gebouw. Daarbij kunt u denken aan het verpakken en vervoeren van objecten die op transport gaan naar andere musea of instellingen in binnen- of buitenland. 'Wat is de rol van een koerier?' en 'Waar moet ik bij het verpakken rekening mee houden als een object in de vrachtwagen wordt gezet?' zijn vragen die aan bod komen.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 420,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
18 en 25 juni 2019
2-daagse cursus Art handling Intern
Deze cursus spitst zich helemaal toe op het hanteren en transporteren van objecten binnen een gebouw. De risicoanalyse van het object en de omgeving wordt in samenhang met de routeanalyse uitgelegd zodat de deelnemer zich bewust wordt van alle keuzes die gemaakt (moeten) worden voor, tijdens en na een verplaatsing van een object.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 595,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
27 juni 2019
1-daagse cursus Archiefbeheer
Omschrijving volgt.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 420,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
19 september 2019
1-daagse cursus Klimaatbeheer
In deze cursus wordt onder andere ingegaan op de basisvaardigheden die te maken hebben met het binnenklimaat (wat is een goed binnenklimaat, welke metingen zijn mogelijk en welke resultaten leveren die). Daarnaast wordt het ontwikkelen van een visie voor het binnenklimaat besproken. Tenslotte worden beide gecombineerd: met welke middelen laat je het binnenklimaat voldoen aan het gewenste binnenklimaat? Op het einde van de cursus vindt een theorietoets plaats.
Locatie: Helicon, Zoeterwoude
Prijs: € 480,-- exclusief BTW
Klik om in te schrijven
Missie & visie
Klanten
Referentieprojecten
Cursussen
Agenda
Medewerkers
Vacatures
Producten
Nieuwsbrieven